miercuri, 5 ianuarie 2011

Aşezarea geografică a oraşului Cajvana

Cajvana, straveche vatra istorica este situata in centrul judetului Suceava

Este situata la 36 km nord – vest de municipiul Suceava, resedinta de judet, la 38 km nord – est de orasul Gura Humorului, 30 km sud de municipiul Radauti si la 12 km sud – est de cel mai mic oras al judetului – Solca, pe care il depaseste de doua ori ca numar de locuitori.

Localitatea se intinde de-a lungul drumul judetean DJ 178 D spre Solonet si Arbore si mai sunt drumuri spre Iaslovat, Comanesti Botosana si Cosdru. Reteaua de drumuri este legata de drumul judetean DJ 178D care parcurge ruta Suceava, Todiresti, Cajvana, Arbore si apoi spre Solca sau Radauti, altfel incat este o buna legatura rutiera cu alte orase ale judetului, drumul judetean asfaltat in ultimii ani scurtand si mai mult distantele.

Prin apropierea hotarului sudic cu Todiresti, Solonet si Comanesti, la aproximativ 800 m – 1 km trece si linia de cale ferata Suceava – Cacica – Paltinoasa – Gura Humorului, care are statii atata in Solonet cat si in Comanesti, astfel ca si legatura pe calea ferata este la indemana locuitorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu