miercuri, 5 ianuarie 2011

Primăria oraşului Cajvana are contul din Trezorerie blocat

Trezoreria Suceava a blocat contul Primăriei oraşului Cajvana. Anunţul a fost făcut de şeful Direcţiei de Finanţe, Petrică Ropotă, care a declarat că măsura a fost luată din cauză că Primăria Cajvana nu a depus la sediul DGFP Hotărârea Consiliului Local cu privire la diminuarea cu 40.000 de lei a finanţării cheltuielilor de personal din învăţământ. El a spus că banii au fost tăiaţi din sumele defalcate din TVA.

„Am aprobat astăzi (ieri – n.r.) sistarea alimentării cu cote, respectiv sume defalcate din TVA pentru oraşul Cajvana”, a declarat şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Petrică Ropotă.

Primăria Cajvana este singura din judeţ care nu a depus la DGFP bugetul diminuat în conformitate cu prevederile legale. Într-o situaţie asemănătoare s-a aflat până acum două zile şi primăria comunei Vultureşti, care a depus însă bugetul rectificat aprobat de CL în timp util, evitând astfel blocarea contului din Trezorerie.

Dacă nu-şi va rezolva problemele cu DGFP, Primăria Cajvana riscă, printre altele, să nu poată plăti salariile angajaţilor, inclusiv a cadrelor didactice care-şi desfăşoară activitatea în acest oraş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu